Guia d’orientacions als municipis per al foment de l’autoconsum.

L’Institut per a la Diversificació i Estalvi de l’Energia (IDAE) i UNEF (Unió Espanyola Fotovoltaica), amb la col·laboració de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), han editat la Guia d’orientacions als municipis per al foment de l’autoconsum.

Aquesta Guia conté orientacions als municipis per al foment de l’autoconsum i es descriuen consells i millors pràctiques per facilitar als ajuntaments la millora dels seus procediments aplicables a les instal·lacions d’autoconsum. Un dels més importants és l’ús de sistemes de notificació mitjançant declaració responsable a les autoritzacions i llicències d’obra, tràmit que ja és possible a la majoria de comunitats autònomes; també s’analitzen altres informes que actualment ja no calen.

El document ofereix informació sobre l’estat actual de les diferents lleis del sòl autonòmiques i proporciona exemples d’ordenances municipals ja en vigor, per ajudar les entitats locals a fer la pròpia ordenança d’acord amb les necessitats de l’autoconsum.

Aquesta Guia es realitza en compliment de la Mesura 4 del Full de Ruta de l’Autoconsum i forma part de les fites compromeses al Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

Veure document